Rabarbercrumble med vaniljeskum

Den sprøde smuldredej får en lækker struktur på grund af de grove havregryn.

Ingredienser

Udstyr

Udstyr
1 tærteform eller et mindre ovnfad, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°, og smør tærteformen med lidt smør.
Skyl og rens rabarberne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret. Rør rabarber, sukker og vaniljesukker sammen i en skål, og lad det trække i 10 minutter, til sukkeret er næsten opløst. Fordel rabarberblandingen i tærteformen.
Bland hvedemel, brun farin, havregryn og salt sammen i en skål. Skær det kolde smør i tern, og smuldr dem i melblandingen med fingrene til en grov smuldredej.
Fordel crumblen over rabarberne i fadet, og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter, til crumblen er gylden. Afkøl crumblekagen på en rist.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mas vaniljekornene sammen med flormelis. Hæld piskefløde og vaniljeflormelis i en skål, og pisk det til let skum. Vend cremefraichen i, og pisk igen, til skummet er luftigt. Servér vaniljeskummet til den lune rabarbercrumble.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 2. juli 2019

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth