Rabarbercocktail med vanilje og rom

Frisk og sødmefyldt drink med rabarber, vanilje og rom – jo rødere rabarberstilkene er, jo flottere en farve får saften.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens rabarberstilkene. Tag 1 stilk rabarber fra, og høvl lange bånd af den med en tyndskræller. Læg dem i en skål med iskoldt vand, så de krøller og snor sig.
Skær resten af rabarberstilkene i 5 cm lange stykker. Kog dem i en gryde med vand i 30 minutter. Hæld de kogte rabarber i et rent klæde eller en finmasket si, og lad saften dryppe ned i en gryde.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog saften op med sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljebælg, til sukkeret er opløst. Smag saften til med mere sukker, til den ønskede sødme er opnået.
Hæld saften på en ren, skoldet flaske, og lad den køle helt af.
Hæld 2 cl rom i hvert glas, og fyld op med rabarbersaft og isterninger. Pynt hvert glas med krøllede rabarberbånd. Servér straks.

Tip!

Børn i selskabet? Så kan de få et glas dejlig rabarbersaft uden rom. Fortynd saften med lidt vand eller mineralvand.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth