Quinoa med aspargesbroccoli, avocado og rødbedestrimler

Skåret i tynde strimler kan de dybrøde rødbeder sagtens anvendes i rå form.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog quinoa efter anvisningen på pakken. Lad quinoaen afkøle lidt.
Skyl aspargesbroccoli, og skær den nederste del af stilken af. Steg broccolien i olie på en pande ved høj varme sammen med chiliflager, salt og peber i 4-5 minutter. Ryst panden, så de bliver jævnt stegt på alle sider.
Rør sesamolie og limesaft sammen. Krydr dressingen med salt og peber.
Skræl rødbeder, og skær dem i strimler med en spiralizer, en tyndskræller eller et mandolinjern. Skyl og tør rødbedebladene. Halvér avocadoer, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver.
Fordel quinoa, broccoli, rødbedeblade og avocado i 4 skåle. Top med strimlet rødbede, og drys med sesamfrø og ristede hampefrø. Dryp sesamdressing over, og læg ½ limefrugt ved hver anretning.

Tip!

Hampefrø kan købes i pose i velassorterede supermarkeder og helsekostbutikker. Er de ikke ristede, skal du stege dem let i lidt olie på en pande.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft