Quiche med spinat, porre og skinke

Quiche er en fransk tærte, og denne med spinat, porre og skinke er en skøn familieklassiker. Bliver der noget tilovers, smager den også glimrende kold dagen efter.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Smuldr smørret i melet med fingrene. Tilsæt eddike og æggeblomme, og saml dejen med fingrene. Lad den hvile 30 minutter i køleskabet.
Tænd ovnen på 200º. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg den i en smurt tærteform.
Rens og snit porrer, og læg dem i en sigte sammen med skyllet spinat. Hæld kogende vand over, og lad det dryppe af.
Bland porrer og spinat sammen med skinkestrimler, og fordel blandingen oven på dejen i tærteformen.
Pisk æg og cremefraiche sammen med en elpisker. Krydr blandingen med salt og peber, og rør revet emmentaler i med en ske.
Hæld æggemassen over porrer, spinat og skinke, og bag tærten på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.

Tip!

Køb evt. en rulle færdig tærtedej fra supermarkedets køledisk i stedet for selv at ælte mørdej.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen, Skovdal Nordic