Pulled chili con carne

Pulled oksebov med rødvin gør smagsoplevelsen ekstra sprudlende i denne lækre chili con carne. Servér med kål, cremefraiche og nachos med ost.

Bemærk: Simretid: 3 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær oksebov i 3 cm store tern. Krydr godt med salt og peber. Smelt smør i en stor gryde, og brun kødet på alle sider.
Pil og hak løg og hvidløg. Rens chilien, og hak den fint. Tilsæt løg, hvidløg og chili, og lad det svitse sammen med kødet under omrøring, til løgene er klare.
Tilsæt paprika, oregano, kanel og spidskommen, og lad det stege et par minutter, inden hakkede tomater, tomatpuré og rødvin hældes over.
Lad retten simre under låg i ca. 3 timer, til kødet er så mørt, at det falder fra hinanden, når du stikker til det med en grydeske.
Tilsæt afdryppede kidneybønner, og smag retten til med chokolade, rødvinseddike, salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Fordel nachos på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys revet cheddar over.
Gratinér nachos i den varme ovn i ca. 5 minutter.
Snit hvidkål fint. Servér chili con carne med fintsnittet kål, cremefraiche og nachos.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 13. november 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic