Pulled chicken med spidskål, ananassalsa og avocadodressing

Du kender sikkert allerede pulled pork, men har du nogensinde smagt pulled chicken? Konceptet er det samme med en lækker kryddermarinering, og kødet bliver så mørt, at det kan trækkes fra hinanden med to gafler.

Bemærk: Kyllingefileterne skal marineres og derefter på køl i et døgn.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør brun farin, røget paprika, oregano, sennepspulver, salt og peber sammen.
Læg kyllingefileterne i en frysepose, og hæld den tørre rub over dem. Massér rubben godt ind i kødet. Luk posen, og læg den på køl til næste dag.
Tænd ovnen på 125°.
Læg de marinerede kyllingefileter i et lille ovnfad. Rør bouillon og tomatpuré sammen, hæld det i bunden af fadet, og dæk med alufolie. Sæt fadet i ovnen, og steg kyllingen i 3 timer.
Skræl ananassen, og skær den i små tern. Rens peberfrugten, og skær den i små tern. Pil og hak rødløg fint. Vend det hele sammen med friskhakket koriander og limesaft, og krydr med salt og peber.
Flæk avocadoen, og fjern stenen. Blend avocadokødet i en blender eller minihakker sammen med koriander, limesaft, yoghurt og olie, til du får en glat dressing. Smag til med salt og peber.
Tag kyllingefileterne op af fadet, og lad dem køle af i 5 minutter på et skærebræt. Træk herefter kyllingekødet i trevler med 2 gafler.
Skyl og snit spidskålen fint. Lun tortillapandekagerne, og servér dem med spidskål, pulled chicken, ananassalsa og avocadodressing.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 8. maj 2019

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft