Portvinssyltede blommer

Portvinens søde noter forstærker blommernes smag, og den brune farin giver en god dybde. Servér evt. blommerne med lidt vaniljeis eller cremefraiche til, eller brug dem i en luksusblommetærte.

Bemærk: Trækketid: 2 døgn eller op til 1 år.

Ingredienser

Udstyr

1 stort sylteglas med låg

Sådan gør du

Skyl, halvér og udsten blommer. Læg dem i et skoldet sylteglas.
Flæk vaniljestangen, og læg den i en gryde med portvin og brun farin.
Giv gryden et opkog, så sukkeret smelter, og fordel blandingen over blommerne i glasset.
Skru låget på glasset, og lad det stå i mindst 2 døgn før servering.
De portvinssyltede blommer kan holde sig i månedsvis, faktisk op til 1 år.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 25. januar 2019

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann