Polentapizza med svampe og bresaola

Prøv at udskifte den klassiske pizzadej med en sprød bund af polenta. Det smager vidunderligt, og der er nul hævetid. Top med svampe og bresola, og du er garanteret et lækkert måltid!

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Bring vandet i kog, og drys polentagrynene i gryden under konstant piskning, så det ikke klumper.
Lad grynene koge ved svag varme under låg i 20 minutter, og smag grøden til med parmesan, salt og peber.
Beklæd bageplader med bagepapir, og pensl papiret med olie. Smør polentagrøden ud i et jævnt lag som pizzabunde - du bestemmer selv, om du vil lave flere små eller et par store.
Bag polentabundene i ovnen i ca. 20 minutter, indtil de er flot gyldne.
Rens svampene, og skær dem i skiver. Rist dem i smør på en pande i et par minutter.
Pil løgene, skær dem i både, og bland dem med svampene på panden. Krydr med salt og peber, og steg, indtil løgene bliver bløde, og svampene gyldne.
Tilsæt balsamicoeddike, og vend rundt, så væden fordamper. Tag panden af varmen.
Svip forsigtigt polentabundene om, så de har bunden opad. Fordel mozzarella i mindre stykker, og top med de stegte svampe og løg.
Bag pizzaerne i ovnen i ca. 10 minutter, til osten er smeltet og gylden. Top med bresaola og timian, og servér sammen med frisk rucola.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling