Pizza med svampe og grønkål

Skøn pizza fyldt med bløde champignon og sprød grønkål på en bund af cremet ricotta.

Ingredienser

Sådan gør du

1Opvarm ovnen til 200°. Læg pizzadejen på en bageplade med bagepapir.
2Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Skyl grønkålen, og skær den i strimler (fjern de grove stilke). Riv skallen af citronen.
3Steg champignonerne i olie på en pande. Krydr med salt og peber. Sluk for varmen, og vend grønkål, citronskal og chiliflager sammen med champignonerne på panden.
4Smør ricotta på pizzadejen i et jævnt lag, og fordel grøntsagerne fra panden ovenpå. Bag pizzaen i ovnen i ca. 15 minutter, til bunden er sprød.
5Tag pizzaen ud af ovnen, drys med friskrevet pecorino, og servér straks.

Tip!

Grønkål har kort sæson, så husk at bruge den sunde kål, mens den er til at få fat på, og få masser af vitamin B og C, folat og jern indenbords.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth