Pizza med søde kartofler og pesto

Vegetarvenlig pizza, der forener det søde og det salte. Den klassiske hvedebund er erstattet af søde kartofler, og tomatsaucen er byttet ud med pesto.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Skræl søde kartofler, og skær dem i tern. Læg dem i en foodprocessor sammen med havregryn og salt, og kør, til det bliver en smuldret masse. Tilsæt æg og olie, og kør igen, til du får en klistret masse.
Pensl et stykke bagepapir med olie, og fordel kartoffelmassen på bagepapiret, så det danner en pizzabund med en tykkelse på cirka ¾ cm.
Bag den i ovnen i 30 minutter, til den er fast. Vend pizzabunden om, evt. ved at lægge en tallerken over den, læg den på en bagerist, og hiv forsigtigt bagepapiret af.
Skyl aspargesbroccoli. Smør pizzabunden med pesto, og fordel stykker af mozzarella og aspargesbroccoli over. Bag pizzaen i ovnen i 15 minutter, til osten er let gylden.
Skyl ærteskud. Top pizzaen med oliven, grillede artiskokker og ærteskud, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 13. oktober 2018

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann