Pizza med rødbede og feta

Erstat den klassiske tomatsauce med en pink variant lavet af friske rødbeder – det smager skønt og giver en utrolig smuk pizza. Den salte feta passer perfekt til den sødlige sauce!

Bemærk: Hævetid, dej: Ca. 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 250°. Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt salt, sukker, olie og derefter melet gradvist, til du kan begynde at ælte pizzadejen.
Ælt videre på et melstrøet bord, til dejen er smidig og spændstig. Pensl med olie, og lad den hæve i skålen i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
Kog rødbederne hele og med skræl i cirka 30 minutter, til de er helt møre. Afkøl let, og smut så skrællen af dem.
Blend rødbeder, pillede hvidløgsfed, olie, balsamico og basilikum i en blender eller foodprocessor til en glat sauce. Krydr med salt og peber.
Rul pizzadejen ud til tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg bundene på bageplader beklædt med bagepapir, og smør dem med rødbedesauce.
Skyl grønkål, og riv bladene fra stilkene. Vend dem i olie, og fordel dem over pizzaerne.
Fordel smuldret feta, valnødder og små stykker pølse over pizzaerne. Bag dem i ovnen i 10-15 minutter, til bunden er sprød.

Tip!

Du kan også toppe pizzaen med frisk gedeost i stedet for feta.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 12. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic