Pizza med laks og spinat

Store stykker laks på pizzaen? Ja, det smager skønt – især kombineret med spinat, artiskok og ferskner.

Ingredienser

Sådan gør du

Lad væden dryppe fra artiskokkerne i en sigte, pensl dem med olie, og steg dem på en varm grill i 30 sekunder på hver side.
Tag dem af grillen, og krydr med oregano, salt og peber.
Skær hver fersken i 4 både, pensl dem med olie, og steg dem på den varme grill i 30 sekunder på hver side.
Rul dejen ud på et meldrysset bord. Smør dem med tomatsauce. Top pizzaerne med laks skåret i mundrette stykker.
Skyl og tør spinaten, og drys den over pizzaerne. Fordel grillet artiskok og fersken oven på pizzaerne.
Bag pizzaerne på en kuglegrill eller en gasgrill med låg (ca. 220°) i ca.10 minutter, til de er sprøde og gyldne. Kig kun til pizzaerne en enkelt gang, ca. 2 minutter før bagetiden er gået.
Pynt med friske basilikumblade, og servér straks.

Tip!

Pizzaopskriften kan sagtens bruges, selvom du foretækker at bruge ovn frem for grill. Tænd ovnen på 220°- 250°, og lad en bageplade blive varm i ovnen. Bag pizzaen i ca. 10 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth