Pizza med bacon og aspargesbroccoli

Færdig pizzadej er en nem og hurtig løsning, når man har lyst til pizza på en hverdag.

Bemærk:Aspargesbroccoli (eller broccolini) er en hybrid mellem pak choi og broccoli og smager, som navnet antyder, som en mellemting mellem asparges og broccoli. Grøntsagen er nemmere at have med at gøre end almindelig broccoli. Det hele kan spises – både stilk, blomster og blade. Kig efter aspargesbroccoli i velassorterede supermarkeder – eller brug almindelig broccoli, som du skærer i passende, aflange stykker.

Ingredienser

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 230º varmluft. Lad 2 bageplader blive varme i ovnen.
2Læg pizzadejene på hver sit ark bagepapir.
3Smør mascarpone på bundene i et jævnt lag, og krydr med salt og peber.
4Fordel baconskiverne på de 2 pizzaer. Skyl aspargesbroccoli, og skær evt. de store igennem på langs. Vend aspargesbroccoli med olie og salt, og fordel dem på pizzaerne.
5Riv citronskallen fint. Drys kapers, tørret chili og citronskal jævnt ud over pizzaerne.
6Træk bagepapiret med pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.
7Servér pizzaerne rygende varme med friskhøvlet parmesan og friske basilikumblade på toppen.

Tip!

I stedet for at bage pizzaerne i ovnen kan de grilles på en bagesten i en kuglegrill med låg på i ca. 10 minutter. Stenen fordeler varmen perfekt til den tynde pizzabund og giver et sprødt og autentisk resultat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Line Falck