Pitaburger med græsk bøf og oliventapenade

Prøv en græsk bøf i pitabrød med hjemmelavet oliventapenade, og du har en anderledes og smagfuld burger.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør kødet med smuldret feta, oregano og timian, og form flade bøffer. Steg dem i olie på en pande ved høj varme, til de er lysebrune på begge sider.
Skru ned, og steg dem færdige ca. 6 minutter på hver side. Krydr med peber.
Lun pitabrødene. Skyl salaten. Skyl tomater og peberfrugt, og skær dem i skiver. Pil rødløget, og skær det i fine tern.
Fjern stenene fra olivenerne, og blend oliven, hvidløg og olie med en stavblender til en grov puré. Smag til med salt.
Smør oliventapenade på de flækkede pitabrød. Saml burgeren med salat, bøf, tomat, peberfrugt, løg og evt. tzatziki.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Jakob Helbig