Pitabrød med krydret oksekød og rødkålssalat

Lækre pitabrød med marineret oksekødsstrimler, rødkålssalat og en dejlig dressing. Servér fyldet i skåle, så kan I selv fylde brødene ved bordet.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil hvidløgsfeddet. Knus hvidløg, spidskommen, korianderfrø og chiliflager i en morter. Rør det sammen med olivenolie. Vend kødet i marinaden, og lad det marinere i mindst 30 minutter på køl.
Steg det marinerede kød lidt ad gangen på en meget varm pande i 5-6 minutter. Ved ikke at stege alt kødet på én gang sikrer du, at kødet får en lækker sprød stegeflade.
Pres saften af limefrugten. Stød spidskommen i morteren, og rør det sammen med yoghurt, friskpresset limesaft og sesamolie i en skål.
Rist hasselnødderne på en tør pande i 3-4 minutter. Lad dem køle af, og hak dem groft.
Snit rødkål og julesalat helt fint. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i mindre stykker. Hak mynten.
Bland alle ingredienserne grundigt sammen med nøddeolie i en stor skål.
Lun pitabrødene, og servér dem med stegt oksekød, den sprøde rødkålssalat og yoghurtdressing.

Tip!

Hvis du har mulighed for det, kan du lade oksekødet marinere i længere tid – gerne fra morgen til aften i køleskabet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft