Pitabrød med falafel, bulgursalat og myntedressing

Lad aftensmaden være en vegetarisk bland selv-butik af falafler, grønt guf, bulgursalat og myntedressing, som man selv fylder i pitabrødet ved bordet.

Bemærk: Iblødsætning af kikærter: Mindst 12 timer. Skal det gå lidt hurtigere, kan du med fordel bruge kikærter fra dåse og springe iblødsætning og kogning over.

Ingredienser

Sådan gør du

1Sæt kikærterne i blød i en skål med koldt vand i mindst 12 timer, og gerne natten over. Afdryp dem, og skyl dem grundigt.
2Skyl og afdryp persillen. Pil løget, og hak det groft. Hæld kikærter, løg og persille i en blender eller foodprocessor, og blend hurtigt det hele sammen, til kikærterne er findelte. Tilsæt herefter æg, tahin, citronsaft, krydderier, bagepulver og rasp, og blend det hele til en sammenhængende falafeldej, som gerne må være en smule grov.
3Form dejen med hænderne til små runde kugler på størrelse med bordtennisbolde. Opvarm en dyb pande med rigeligt olie, og steg falaflerne på alle sider, til de er flot gyldne på overfladen, men stadig dejligt saftige i midten.
4Kog bulguren efter anvisningen på emballagen. Riv citronskallen fint, og pres saften af citronen. Tilsæt citronskal, citronsaft, olie, salt og peber, og rør rundt.
5Pil og hak rødløget fint. Skær abrikoserne i tynde skiver, og skyl og hak persille fint. Hak pistacienødderne groft. Bland det hele sammen med bulguren, og anret salaten i en skål. Halvér granatæblet, og bank kernerne ud. Drys granatæblekernerne over salaten.
6Pil og pres hvidløget. Skyl og nip mynten, og hak den fint. Rør cremefraiche, hvidløg og mynte sammen i en skål, og smag til med salt og peber.
7Skyl salat, agurk og tomater. Snit salaten, og skær agurken i tern og tomaterne i skiver. Lun pitabrødene i ovnen eller på en brødrister. Servér falaflerne med de udskårne grøntsager, bulgursalat, myntedressing, lune pitabrød og sorte oliven i skåle.

Tip!

Hvis du har fetaost, rødløg og chilisauce i køleskabet, kan du også tilføje det. Har du tilmed en rest bulgur, sprød salat, dressing eller nogle af de andre ingredienser tilovers, når du har spist, kan du blande det hele til en dejlig salat og servere den som frokost eller aftensmad dagen efter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 7. november 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft