Pistaciemacarons med citroncreme

Disse små sprøde macarons med citroncreme smager fantastisk. Bundene er tilsat pistacienødder, som giver dem en god smag, der komplimneterer citronen fint.

Ingredienser

Sådan gør du

Blend pistacienødder til mel, og bland pistaciemel, mandelmel og flormelis sammen i en skål.<br /> Rør ½ af æggehviderne og evt. grøn farve i blandingen.
Hæld vand og sukker i en lille gryde, og varm det op til 117°. Pisk de resterende æggehvider stive i en skål, og hæld den 117° varme sirup ned i æggehviderne i en tynd stråle under konstant piskning. Pisk videre, indtil marengsen er sej og afkølet.
Vend forsigtigt marengsen i mandelblandingen, og fyld massen i en sprøjtepose med rund tylle (1 cm i diameter). Sprøjt små cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad bundene hvile.
Bag bundene i ca. 12 minutter i en 150° varm ovn, og lad dem køle helt af.
Blend pistacienødder til mel. Pisk pistaciemel (gem 1 tsk. til pynt),flormelis, smør og citronsaft<br /> sammen i en skål, først ved lav hastighed, dernæst ved høj, indtil cremen er let og luftig.
Fyld cremen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små toppe ud på halvdelen af bundene. Saml kagerne med de resterende bunde.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og hæld den i en sprøjtepose med bittelille hul. Sprøjt lidt chokolade ud over kagerne i fine striber, og drys med pistaciemel.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 18. juli 2019

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth