Pickles med masser af grøntsager

Servér pickles til smørrebrød og i sandwich, eller brug den som ingrediens i en hjemmelavet luksusremoulade.

Bemærk: Holdbarhed: 1 år i køleskabet.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær blomkålen i buketter, og skær stokken i tern. Pil og hak løgene. Skyl og nip bønnerne, og skær dem i stykker på 2-3 cm.
Pisk eddike, sukker, vand, hvedemel, karry og sennepspulver sammen i en stor gryde. Kog saucen op under omrøring.
Kog grøntsagerne i saucen i 10-15 minutter. Rens chilien, skær den i grove stykker, og læg dem i gryden. Rør ofte, så saucen ikke koger fast i bunden.
Skræl ingefærstykket, og riv det fint. Pil og pres hvidløgene. Smag saucen til med ingefær, hvidløg, karrypasta og salt.
Fisk evt. chilistykkerne op, hvis du mener, at smagen er tilstrækkelig stærk.
Hæld den kogende blanding på rene, skoldede glas, sæt tætsluttende låg på, og lad dem køle af.
Opbevar glassene i køleskabet.

Tip!

Du kan lave pickles af alle sæsoners grøntsager. Prøv fx en vinterpickles med rodfrugter og rødkål, og oplev, hvordan den får en fantastisk flot rød farve.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek