Penne med kødboller, ostesauce og broccoli

Uhm ... ostesauce og pasta! Det er comfortfood, når det er bedst.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg kødet i en skål. Pil og hak hvidløg fint. Blend brødet til rasp i en minihakker.
Bland kødet med hvidløg, brødrasp, tomatpuré, sennep og æg. Krydr med salt og peber. Form kødet til små kødboller.
Steg kødbollerne hårdt i olie på en pande i 6-8 minutter. Ryst panden undervejs, så de bliver jævnt stegt på alle sider.
Smelt smør i en gryde ved svag varme. Rør melet i, så du får en melbolle. Hæld mælk ved lidt ad gangen, mens du rører. Fortsæt med at røre mælk i, til du får en tyk og cremet sauce.
Tag gryden af varmen, og rør revet emmentaler i. Skær blå ost i mindre stykker, og lad dem smelte i saucen.
Smag til med salt, peber og lidt revet muskatnød. Rør, til saucen har en ensartet konsistens.
Kog penne efter anvisningen på pakken. Skyl aspargesbroccoli (eller broccolibuketter),og lad dem koge sammen med pastaen de sidste 3 minutter af kogetiden.
Afdryp pastaen, og læg den på et fad. Hæld ostesauce over, og byd kødboller og broccoli til.

Tip!

Ikke så vild med den skarpe blå ost? Så kan du udelade den og øge mængden af revet emmentaler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft