Pebernødder med lakrids

Har du prøvet at tilsætte lidt lakrids i dit bagværk? Det giver en herlig smag – også i disse pebernødder, der ovenikøbet er toppet med hvid chokolade og lidt ekstra lakrids.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak smørret, og hæld det i en stor skål. Tilsæt sukker, sirup, kardemomme, stødt kanel, lakridspulver og æg.
Rør blandingen godt sammen, indtil dejen er jævn og ensartet.
Sigt mel og natron sammen i en skål, og kom det i den våde dej lidt ad gangen under omrøring. Fortsæt, indtil alt mel er tilsat, og dejen er fast.
Ælt dejen sammen, og pak den ind i køkkenfilm. Læg dejen i køleskabet natten over.
Tænd ovnen på 200°. Del dejen i mindre stykker, og rul hvert stykke ud til en lang tommelfingertyk pølse. Skær pølsen i mindre ensartede stykker, og tril dem til små kugler.
Placér kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter. Lad pebernødderne køle helt af.
Hak i mellemtiden den hvide chokolade groft, og smelt den over et vandbad. Dyp toppen af hver pebernød i den smeltede hvide chokolade, og drys derefter med en smule lakridspulver.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 19. december 2017

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen, Skovdal Nordic