Pavlova med marcipan og jordbær

Her får du opskriften på den perfekte pavlova med marcipan og jordbær. Det er supernemt at trylle denne sommerdessert frem, og den smager helt vidunderligt!

Ingredienser

Sådan gør du

1 Tænd ovnen på 150°.
2 Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af flormelissen til skum. Tilsæt resten af flormelissen, og pisk videre, indtil skummet er helt stift. Riv marcipanen på et rivejern, og vend den i dejen.
3 Læg bagepapir på en bageplade. Tegn en cirkel på 20-25 cm i diameter, og fordel marengsmassen i et tykt lag inden for cirklen.
4 Bag marengsbunden 30-40 minutter i ovnen. Sluk for ovnen, og lad marengsbunden køle helt af, mens den stadig står i ovnen. Marengsbunden skal være helt kold, inden den fyldes med creme og jordbær.
5 Pisk fløden til let skum, og vend cremefraiche i. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn og flormelis i cremen. Riv skallen af appelsinen fint, og vend den i cremen. Fordel cremen oven på marengsbunden.
6 Skyl jordbærrene, og tør dem i et viskestykke. Fjern de grønne stilke, og skær bærrene i halve. Fordel jordbærrene oven på vaniljecremen, og drys evt. med lidt ekstra sukker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft