Pavlova med marcipan og bær

Denne pavlova er en frisk og luftig kage, du sagtens kan spise mere end ét stykke af!

Bemærk: Bagetid, marengs: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af flormelissen til stift skum. Tilsæt resten af flormelissen, og pisk, til du får en helt fast og stiv marengsmasse. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern, og vend den i dejen.
Tænd ovnen på 150°.
Læg bagepapir på en bageplade, og tegn en cirkel på 20-25 cm i diameter. Fordel marengsmassen i et tykt lag inden for cirklen. Bag marengsen i ovnen i 1 time. Lad den køle helt af på en bagerist.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk fløden til let skum, og vend cremefraiche, vaniljekorn og flormelis i med en ske. Fordel cremen på marengsbunden.
Rens jordbærrene, og skær dem i halve. Fordel jordbær, blåbær og hindbær oven på kagen, og drys med sigtet flormelis.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck