Pavlova med grillede abrikoser

Karamelpynten er kronen på værket og gør både marengs og abrikoser ekstra indbydende.

Ingredienser

Sådan gør du

1 Tænd ovnen på 140°. Pisk æggehviderne let stive med en elpisker, og tilsæt sukkeret. Pisk videre, til massen er blank, og sukkeret er opløst.
2 Smør marengsen ud i en cirkel på en bradepande beklædt med bagepapir. Bag den i ovnen i 30 minutter, skru derefter ovntemperaturen ned til 110°, og bag videre i 1½ time. Lad marengsbunden køle helt af.
3 Skyl og halvér abrikoserne; fjern stenen, og steg abrikoserne på en havegrill eller grillpande, til de har fået flotte grillstriber. Lad dem køle af.
4 Pisk fløden til blødt skum.
5 Smelt sukkeret langsomt på en pande. Lad det varme, til det har taget lidt farve – pas på, sukker bliver brandvarmt!
6 Fordel flødeskummet oven på marengsbunden. Placér de afkølede abrikoser oven på flødeskummet, og dryp med let hånd den flydende karamel over. Pynt med mynteblade, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth