Pasta med rosenkål og mandler

Pastaretter er ægte comfort food, fordi de som regel kan spises med én hånd og også gerne med benene oppe. Pastaen er svøbt i mascarponecreme og får sprødhed fra mandler.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens rosenkålen ved at tage de yderste blade af. Snit rosenkålen fint, og kom den i en skål. Steg rosenkål ved høj varme på en pande med lidt olie i 1 minut, så den får lidt farve, men stadig beholder lidt sprødhed og farve.
Hak mandlerne groft, og bland dem i rosenkålen sammen med mascarponen. Tag panden af varmen, og lad mascarponen smelte sammen stille og roligt.
Kom pastaen i letsaltet, kogende vand, og kog, til den er al dente. Tag pastaen op af vandet og direkte over i rosenkålen.
Hak basilikumbladene, og fordel dem i pastaen sammen med parmesan, lidt salt og peber.
Servér med det samme, så pastaretten er helt blød og cremet.

Tip!

Der må gerne komme en smule af kogevandet med, når du tager pastaen op af gryden og over i rosenkålen, så mascarponen og vandet danner en sauce omkring pastaen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 19. april 2019

Opskrift:

Fotograf: Anders Schønnemann