Pasta med laks, fløde og asparges

Lav mad som en mamma, og forkæl pastaen med laks og aspargescreme. Gode retter giver livlige samtaler blandt familien ved langbordet.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, til den er al dente.
Krydr laksen med salt og peber. Steg den i olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side.
Skyl asparges, og knæk den nederste, lidt træede ende af. Skær aspargesene i lange, tynde bånd med en tyndskræller, eller skær dem i stykker på skrå.
Kog asparges i fløde i en gryde i 1-2 minutter, så de stadig har lidt bid. Tilsæt friskhakket skov- og engsyre. Krydr med salt og peber.
Vend den afdryppede pasta i aspargescremen, og anret den i dybe tallerkener. Bræk laksen i mindre stykker, og fordel dem oven på pastaen.
Drys med skov- og engsyre, krydr med salt og peber, og servér straks.

Tip!

I gamle dage var syre en almindelig dyrket køkkenurt, der i madlavningen havde samme funktion som citron. Kan du ikke skaffe skov- og engsyre, så brug i stedet citronmelisse eller et dryp citronsaft.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen