Pasta med kødboller, gulerødder og ærter

Pastaen i denne ret skal være blød, men have bid – på italienks ”al dente”, som betyder ”til tanden”. Kogevandet fra pastaen gør retten cremet.

Ingredienser

Sådan gør du

1Rør kødet sammen med salt, peber og oregano. Hak de soltørrede tomater og halvdelen af den friske basilikum, og rør det i farsen. Lad farsen hvile i 15 minutter i køleskabet.
2Form farsen til små kødboller, og steg dem på alle sider i smør og olie på en pande i 7-8 minutter, til de er gyldne. Tag panden af varmen, og dæk med alufolie, så kødbollerne holder sig varme.
3Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Kog pastaen al dente i 10-12 minutter. Lad gulerødder og ærter koge med i de sidste 2 minutter. Gem kogevandet fra pastan til saucen.
4Pisk ægget sammen i en skål. Pisk kogevandet i lidt ad gangen.
5Hæld resten af vandet fra pastaen i et dørslag, og hæld pasta, gulerødder og ærter tilbage i gryden.
6Hæld æggeblandingen over pastaen og grøntsagerne, og bland. Tilsæt kødbollerne, og vend det hele godt sammen.
7Pynt med friske basilikumblade, og drys med friskrevet parmesan.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Betina Hastoft