Pasta med kødboller, gulerødder og ærter

Pastaen i denne ret skal være blød, men have bid – på italienks ”al dente”, som betyder ”til tanden”. Kogevandet fra pastaen gør retten cremet.

Ingredienser

Sådan gør du

1 Rør kødet sammen med salt, peber og oregano. Hak de soltørrede tomater og halvdelen af den friske basilikum, og rør det i farsen. Lad farsen hvile i 15 minutter i køleskabet.
2 Form farsen til små kødboller, og steg dem på alle sider i smør og olie på en pande i 7-8 minutter, til de er gyldne. Tag panden af varmen, og dæk med alufolie, så kødbollerne holder sig varme.
3 Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Kog pastaen al dente i 10-12 minutter. Lad gulerødder og ærter koge med i de sidste 2 minutter. Gem kogevandet fra pastan til saucen.
4 Pisk ægget sammen i en skål. Pisk kogevandet i lidt ad gangen.
5 Hæld resten af vandet fra pastaen i et dørslag, og hæld pasta, gulerødder og ærter tilbage i gryden.
6 Hæld æggeblandingen over pastaen og grøntsagerne, og bland. Tilsæt kødbollerne, og vend det hele godt sammen.
7 Pynt med friske basilikumblade, og drys med friskrevet parmesan.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft