Pasta med bacon og bagt butternutsquash

Græskar har en let sødlig smag, som går godt i spænd med både bacon, kapers og feta. Kan du ikke få fat på butternutsquash, kan du bruge fire søde kartofler i stedet.

Ingredienser

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 200º.
2Flæk butternutsquash, fjern kernerne, og skær skrællen af. Skær butternutsquashkødet i grove tern, og vend dem med olivenolie, stødt chili, salt og peber.
3Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 15 minutter, til de er møre.
4Kog pastaen efter pakkens anvisning, mens græskarstykkerne er i ovnen. Hæld vandet fra pastaen, men gem en smule af det.
5Steg bacontern sprøde på en pande, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
6Skyl persillen, og hak den fint. Vend den kogte pasta sammen med den smule kogevand, du har gemt, smør, bagt butternutsquash, bacon, kapers og finthakket persille. Top med smuldret feta og friskkværnet peber.

Tip!

Butternutsquash er en delikat græskartype med en ekstra lækker smag.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft