Påskekage med citronmousse og gul glace

Har du ikke prøvet at glace en kage før? Fortvivl ikke. Vi guider dig trygt igennem processen, så du kan høste ros fra dine gæster, når du sætter årets påskekage på bordet.

Bemærk: Frysetid: Mindst 6½ time.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 18 cm i diameter
en rund silikoneform, 20 cm i diameter (fx "Perla 20" fra Silikomart)
et sukkertermometer

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i formen. Smelt smørret i en lille gryde. Hak chokoladen fint, hæld den ned i gryden, og rør rundt, så chokoladen smelter sammen med smørret. Lad chokoladeblandingen køle af i 5 minutter. Pisk æg og sukker luftigt i en skål med en elpisker. Rør chokoladeblandingen i. Vend mandemel og salt i dejen, til den er jævn og ensartet. Fordel dejen i formen, og bag bunden i ovnen i 25-30 minutter. Den skal stadig føles en smule ubagt. Afkøl bunden, og sæt den på køl, til den er helt kold.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Varm citronsaft og sukker op i en gryde, til sukkeret er opløst. Vrid husblassen fri for vand, og rør den i den varme citronsaft. Rør godt, til husblassen er helt opløst. Hæld citronsaftblandingen over i en skål eller lille kande, og sæt den på køl i 10 minutter. Den skal ikke stivne, men blot køle lidt af. Pisk fløden til skum med en elpisker, tilsæt græsk yoghurt, og vend det sammen, til massen er ensartet. Vend forsigtigt den let afkølede citronsaftblanding i flødeblandingen. Hæld citronmoussen i silikoneformen, og sæt den i fryseren i 30 minutter.
Tag formen med citronmousse ud af fryseren, og pres forsigtigt den afkølede kagebund ned i moussen, så den lige akkurat er dækket af mousse og flugter med toppen af formen. Sæt formen tilbage i fryseren i mindst 6 timer, til den er helt frossen.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Hak chokoladen fint, og læg den i en skål eller lille kande. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hæld fløde, vand, sukker, glukosesirup og vaniljekorn i en gryde, og bring det langsomt til kogepunktet. Tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme flødeblanding.
Hæld flødeblandingen over den hakkede chokolade, og rør godt rundt med en dejskraber i midten af skålen, til chokoladen er smeltet, og glacen er jævn og ensartet. Rør gul konditorfarve i glacen, til den ønskede farve er opnået. Lad glacen køle ned ved stuetemperatur til 32°-35°. Hold øje med temperaturen med et sukkertermometer.
Tag den frosne moussekage ud af formen, og placér den på en rist med en bradepande under. Hæld forsigtigt den tempererede glace over kagen, så den bliver helt dækket, og lad den overskydende glace løbe fra og ned i bradepanden.
Flyt forsigtigt kagen over på et serveringsfad, og pynt den med hele og hakkede små påskeæg og lidt skovsyreblade. Opbevar kagen på køl indtil servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juli 2019

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft