Parmaruller med mascarpone og basilikum

Parmaruller er en god ret til en buffet, fordi de kan laves klar i forvejen og blot skal opbevares i fryseren indtil et par timer før servering.

Bemærk: Frysetid: Mindst 4 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Riv skallen af limefrugten. Rør mascarponen sammen med fintrevet limeskal, salt og peber.
Læg et stort stykke husholdningsfilm på køkkenbordet (ca. 35 x 35 cm),og fordel parmaskinken på husholdningsfilmen, så stykkerne ligger lidt ind over hinanden og danner en stor firkant.
Smør mascarponecremen oven på parmaskinken i et jævnt lag. Læg basilikumblade ovenpå (gem lidt til pynt),og rul parmaskinken stramt sammen som en roulade.
Pak hele parmarullen ind i husholdningsfilm, og læg den i fryseren i mindst 4 timer.
Tag parmarullen ud af fryseren et par timer før servering. Efter ca. ½ time kan rullen skæres i ca. 5 cm tykke skiver.
Skyl rucolasalaten, og tør den grundigt. Pres saften af citronen. Pisk olivenolie, citronsaft, salt og peber sammen til en dressing.
Anret rucolaen på et fad, og læg parmarullerne ovenpå. Pynt med basilikumblade, og hæld dressingen over.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Jakob Helbig