Paprikagryde med mørbrad og cocktailpølser

Der er ikke et øje tørt, når denne ret rammer middagsbordet. Her serveres paprikagryden med ris og majskolber, men den kan også sagtens akkompagneres af en god kartoffelmos.

Ingredienser

Sådan gør du

Steg bacon i en gryde i smør og olie, til den begynder at afgive fedtstof.
Skær mørbraden i 3 cm tykke skiver, og brun dem i baconfedtet. Tag både mørbrad og bacon op af gryden.
Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Pil og hak løg og hvidløg. Steg champignon, løg og hvidløg i gryden, til løgene har fået lidt farve.
Læg mørbrad og bacon tilbage i gryden, og tilsæt hakkede tomater, de 2 slags paprika, fond, fløde, tomatpuré og rørsukker. Lad saucen simre i 20 minutter ved lav varme.
Tilsæt cocktailpølser og perleløg, og lad saucen småkoge i yderligere 10-15 minutter. Smag til med salt og peber, og drys med finthakket timian.
Kog risene efter anvisningen på emballagen. Kog majskolberne i ca. 10 minutter, og del dem i passende stykker.
Servér paprikagryden med kogte ris og majs.

Tip!

Hvorfor skal der sukker i saucen, tænker du måske? Du kan godt udelade sukkeret, men når du smager saucen til med noget sødt, opnår du den helt rigtige kombination af surt (fra tomater),bittert (fra paprika),salt (fra fond og cocktailpølser) og sødt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 30. marts 2019

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen