Panna cotta med blommekompot og mandler

Panna cotta er en virkelig traditionel, italiensk dessert, der her er gjort lidt lettere ved hjælp af yoghurt. Blommekompotten gør den ekstra fin og velsmagende.

Bemærk: Hviletid: Panna cottaen skal stå på køl i mindst 4 timer eller natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær blommerne over i halve, tag stenene ud, og skær dem i både. Pres saften af citronen, og riv skallen.
Lad blommerne simre med sukker og citronsaft i 15 minutter. Sluk for varmen, tilsæt 1 spsk. citronskal, og afkøl.
Blød husblassen ud i koldt vand i 10 minutter.
Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud. Kog piskefløde, vaniljekorn og sukker sammen, til sukkeret er opløst.
Tag gryden af varmen, og rør busblassen i den varme fløde. Tilsæt yoghurten, og vend det hele omhyggeligt sammen.
Fordel panna cottaen i forme eller portionsglas, og stil dem tildækket på køl i 4 timer eller til næste dag.
Hak mandlerne groft, og brun dem i smørret. Servér panna cotta med blommekompotten og de ristede mandler på toppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 5. august 2019

Opskrift:

Fotograf: Lars Ranek