Pandekager med is, ingefær og chokolade

Tynde og lækre pandekager med det lækreste fyld af vaniljeis rørt sammen med chokolade og syltet ingefær. Snør pandekagerne sammen med lakridssnørebånd, så de ligner små, fine pakker, der er klar til at blive spist!

Bemærk: Hviletid, pandekagedej: ½-1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland mel, sukker og vaniljekorn sammen, og pisk vand og mælk i.
Pisk æg og olie i til sidst (det er bedst med en elpisker). Lad dejen hvile ½-1 time.
Bag pandekagerne på en stor pande – lav dem gerne helt tynde. Dæk dem, til de skal bruges, så de ikke blive tørre, for så kan de være svære at folde.
Rør isen lidt blød. Hak chokolade og ingefær, og vend det i.
Læg en stor skefuld is på hver pandekage, og luk dem som poser med et stykke lakridssnørebånd omkring (eller rul dem bare om isen).
Servér dem med det samme, gerne med et drys flormelis.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek