Pandekagelagkage med jordbærmarmelade og rabarberskum

Når de friskbagte pandekager stables som en lagkage med lækkert fyld imellem hvert lag, kan man skære dem i flotte, trekantede lagkagestykker.

Bemærk: Hviletid: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

1Pisk æggene sammen i en skål. Tilsæt kærnemælk, og pisk igen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland hvedemel, sukker, vaniljekorn og salt, og pisk det i æggeblandingen, til det er jævnt. Rør sødmælk i til sidst, og lad dejen hvile i 30 minutter.
2Opvarm en pande med smør. Øs pandekagedej på panden, og vip panden rundt, så dejen bliver jævnt fordelt. Steg pandekagen gylden på begge sider. Fortsæt med at stege pandekager, til al dejen er brugt.
3Tænd ovnen på 175°. Rens rabarberne, og skær dem i stykker på 1-2 cm. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Vend rabarberstykkerne sammen med sukker og vaniljekorn i et ovnfad. Læg også den tomme vaniljebælg i fadet. Bag rabarberne fuldstændigt møre i ovnen i 20 minutter. Afkøl dem helt.
4Fjern vaniljebælgen, og rør de bagte rabarber sammen til en ensartet kompot. Pisk fløden til skum, og vend rabarberkompotten i.
5Læg en pandekage på et fad. Smør et tyndt lag rabarberskum på. Læg en ny pandekage ovenpå, og smør den med jordbærmarsyltetøj. Fortsæt med at opbygge lagkagen med skiftevis rabarberskum og syltetøj, til alle pandekagerne er brugt.
6Slut af med rabarberskum på toppen, og pynt med halverede jordbær, hakket hvid chokolade og evt. krydderurter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft