Pæretærte med hasselnødder

De søde pærer giver tærten en virkelig god smag, og hasselnødderne sørger for et sprødt bid.

Ingredienser

Udstyr

en aflang bageform, 15 x 30 cm

Sådan gør du

1 Tænd ovnen på 175°. Fordel hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i 8 minutter.
2 Læg nødderne i et rent viskestykke, og gnid dem mod hinanden, så hinderne går af. Hak nødderne groft.
3 Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg og sukker sammen med vaniljekorn. Smelt smørret i en lille gryde, og rør det i æggemassen. Riv marcipanen groft, og vend den i.
4 Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen. Fordel dejen i den smurte form.
5 Skræl pærerne, halvér dem, og fjern kernehuset med en ske. Skær pærerne i vifteform, og læg dem oven på dejen.
6 Drys hasselnødderne over, og bag kagen i ovnen i 30 minutter. Servér med vaniljeis eller cremefraiche.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus leth