Ovnbagte rodfrugter med nødder og hvidløgsdressing

Lækker mad, som er lang tid undervejs, vidner om tid og overskud til at gøre noget godt for hinanden. De ovnbagte rodfrugter er hurtige at gøre klare, men det tager en lille time, før de er færdigstegte.

Bemærk: Bagtiden: Ca. 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200º. Læg hasselnødderne i en bradepande, og rist dem i ovnen i 5-7 minutter. Lad dem køle lidt af, og gnid derefter de løse, brune skaller af. Hak dem groft.
Skru ovnen ned til 180º. Skræl alle rodfrugterne, og skær dem i grove stykker. Pil løgene, og skær dem i grove både. Halver hvidløget. Skær citronerne i kvarter.
Bland rodfrugter, citroner, løg, hvidløg, laurbærblade og harissa godt sammen i en bradepande.
Bag rodfrugterne i ovnen i 50-55 minutter.
Hæld cremefraichen i en skål. Tag citronbådene op af bradepanden, og pres saften ned i cremefraichen. Mos de bagte hvidløg fra bradepanden ud i cremefraichen, og rør dressingen godt sammen.
Drys de hakkede hasselnødder over rodfrugterne, og pynt evt. med brøndkarse. Server hvidløgsdressingen til.

Tip!

Harissa er en stærk, tunesisk chilisauce med en tyk konsistens. Køb den i velassorterede supermarkeder eller hos en etnisk grønthandler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft