Ovnbagte løg med æblefyld

Ovnbagte, fyldte løg er en enkel og lækker ret, der sagtens kan serveres som et vegetarisk alternativ på julebordet.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Halvér løgene på langs. Steg dem på en pande ved svag varme i ca. 12 minutter, til de er møre.
Pil forsigtigt skrællen af, og tag indmaden ud, så de to-tre yderste skaller på løget er tilbage.
Hak indmaden fra løget, og skær æblerne i små tern. Steg de hakkede løg og æbler i smør ved svag varme sammen med salvie, til æblerne er næsten møre.
Hak nødder og abrikoser fint. Smuldr brødet til krummer, og vend dem i æbleblandingen sammen med nødder og abrikoser. Krydr med salt og peber.
Fordel fyldet i løgskålene, og sæt dem i et ildfast fad. Hæld lidt vand i bunden, og bag dem, til overfladen er let gylden. Pynt med hakket persille, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 22. november 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft