Ovnbagt torsk med sprøde auberginer og tomatsalat

Ovnbagt torsk er en nem måde at få ugens fisk på, og så smager det super dejligt med de sprøde grøntsager til.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°.
Skær fisken i lige store stykker, svarende til antallet af personer, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pres saften af citronen.
Dryp med citronsaft og olie, og krydr med salt og peber. Læg evt. rød skovsyre på fisken, og bag den i en 200° varm ovn i 8 minutter.
Skyl auberginerne, og skær dem i 2 cm tykke skiver. Vend dem i sammenpisket æg og derefter i en blanding af rasp og parmesan. Steg dem i rigeligt olie i en tykbundet gryde i 2-3 minutter, til de er gyldne. Afdryp på fedtsugende papir.
Skyl og halvér tomaterne. Skyl rucolaen. Vend tomater og rucola sammen med smuldret feta. Vend balsamico og olie i. Drys med hakket basilikum.

Tip!

Pankorasp kan købes i asiatiske fødevarebutikker og sikrer en ekstra sprød overflade, men du kan sagtens bruge almindelig rasp.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft