Ovnbagt torsk med auberginesauce

Den sicilianske auberginesauce caponata di melanzane serveres traditionelt som antipasto inden middagen, men fungerer også som herligt tilbehør til hvid fisk.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 220°. Skyl auberginerne, og skær dem i tern. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olivenolie, og drys med salt. Bag dem i 20 minutter, til de er møre og gyldne.
Rist pinjekerner let i bunden af en stor gryde. Hæld dem over i en skål, og stil dem til side.
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Rens bladselleri, og skær i tynde skiver. Svits det hele i gryden i olivenolie. Hæld hakkede tomater og rødvinseddike ved, og lad saucen simre, imens auberginerne er i ovnen.
Tilsæt kapers, grønne oliven, rosiner, bagte auberginetern og ristede pinjekerner i gryden, og lad saucen simre, mens torsken tilberedes.
Læg torskefileterne i et ovnfast fad. Dryp olivenolie og citronsaft over, og krydr godt med salt og peber. Riv citronskallen fint over torsken.
Bag torsken i ovnen i ca. 15 minutter ved 220°, til den er akkurat gennemstegt og let gylden.
Dryp evt. mere citronsaft over, og servér med rustik auberginesauce og lunt flute.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 12. august 2019

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann