Ovnbagt risotto med sprød parmaskinke

Risotto uden at røre? Jep! Spar på armkræfterne, og lad i stedet ovnen gøre det hårde arbejde. Det giver en lækker risotto, der stadig har bid.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
Skræl knoldselleri og gulerødder, og skær begge dele i små tern.
Opvarm olie og smør i en tykbundet gryde, der kan tåle at gå i ovnen. Steg løg og hvidløg i 1-2 minutter,<br /> til de er klare. Lad rodfrugterne stege med i gryden i 1-2 minutter.
Tilsæt ris, og vend godt rundt, til risene bliver klare i farven. Hæld bouillon i gryden, og læg låg på. Sæt gryden i ovnen i 25 minutter.
Læg parmaskinke på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist skinken i ovnen i 6-7 minutter, til den er sprød.
Rør parmesan og olie i risottoen. Smag til med salt og peber.
Anret risottoen i skåle, og pynt med sprød parmaskinke og plukket basilikum. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 28. februar 2019

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft