Ostelagkage med kiwi

Denne søde sag har skabt magi i luften utallige gange i 80’erne og kan sagtens gøre det igen. De friske syrlige kiwiskiver giver det helt perfekte modspil til den søde, cremede midte og den knasende bund.

Bemærk: Hviletid: I alt mindst 2½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smørret. Knus kiksene til fine krummer. Rør smør og kiks sammen til en ensartet masse, og fordel den i bunden af en springform beklædt med bagepapir.
Pres kiksebunden godt sammen, og lad den sætte sig i mindst 30 minutter i køleskabet.
Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør flødeost sammen med flormelis og vaniljekorn til en ensartet masse. Pisk fløden til blødt skum. Pisk æggehviderne stive med rene piskeris.
Smelt den udblødte husblas sammen med 2 spsk. vand i en lille gryde, og pisk det i ostemassen.
Vend først flødeskum i ostemassen, og vend derefter de piskede æggehvider i.
Fordel ostefyldet på kiksebunden, og lad kagen sætte sig i mindst 2 timer i køleskabet.
Skræl kiwierne, og skær dem i tynde skiver. Læg dem i et fint mønster på toppen af kagen umiddelbart før servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth