Ossobuco med ris og crostini med gremolata

Ossobuco smager, som om man har stået mange timer i køkkenet, men i ren arbejdstid tager det kun en halv times tid at klargøre retten – så klarer ovnen resten af arbejdet for dig.

Bemærk:Simretid: 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

1Dup kødet tørt med et stykke køkkenrulle. Bland mel med friskkværnet peber i en dyb tallerken, og vend kødet i melblandingen, så hver kødskive dækkes af et fint lag.
2Opvarm halvdelen af smørret og olien i en stegegryde, der kan tåle at blive sat i ovnen (har du ikke sådan en gryde, må du hælde retten over i et ovnfad, når den skal i ovnen). Brun 2 skiver kød ad gangen i 2-3 minutter på begge sider, og læg dem til side, efterhånden som de bliver færdige.
3Rens bladsellerien, og skær den i mindre stykker. Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Pil bananskalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Tænd ovnen på 200°.
4Opvarm resten af smørret og olien i gryden. Steg løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri, og læg herefter kødet tilbage i gryden. Hæld hvidvinen over sammen med de hakkede tomater fra dåse. Bring retten i kog, og lad den koge ved høj varme i 5-6 minutter. Hæld bouillon i gryden, til det dækker.
5Tilsæt laurbær og salvie, læg låg på gryden, og sæt den i ovnen i 1½ time.
6Kog ris efter anvisningen på emballagen.
7Rist brødskiverne på en brødrister eller i ovnen. Skyl persillen, og hak den fint. Skyl citronen, og riv skallen fint. Pil og hak hvidløget. Bland persille, citronskal og hvidløg sammen (denne klassiske blanding hedder gremolata).
8Pensl hvert stykke ristet brød med olivenolie, og drys gremolataen på brødet.
9Anret ossobucoen i dybe tallerkener, og server med kogte ris og crostini med gremolata.

Tip!

Ossobucoen kan med fordel laves dagen i forvejen og varmes op, når den skal serveres. Det bliver smagen kun bedre og kraftigere af!

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Betina Hastoft