Oreo-tærte

Er du vild med de populære sort-hvide kiks, vil du også elske denne intense chokoladetærte, som har fået fornemt besøg af Oreos både i bunden og på toppen som pynt.

Bemærk: Afkøling: I alt mindst 4 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 tærteform med løs bund, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Knus kiksene til fine krummer i en blender eller foodprocessor. Smelt smørret, og rør det sammen med kiksekrummer og salt.
Pres kiksedejen ud i bunden og op af siderne i tærteformen, og tryk dejen godt fast med fingrene. Sæt tærten på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 180°. Bag tærten i ovnen i 10 minutter, til den er let sprød. Tag den ud, og lad den køle af på en rist.
Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Hæld fløde og sirup i en gryde, og varm det op til kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen i skålen, og rør rundt i cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til chokoladen smelter og ganachen bliver flot blank. Rør salt i ganachen.
Fordel ganachen i tærtebunden, og sæt den på køl i mindst 3 timer.
Tag tærten ud af formen, anret den på et serveringsfad, og pynt med brombær, blåbær og halve Oreo-kiks. Pensl nogle af bærrene med spiseligt sølvstøv.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 26. juli 2019

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen