One pot-kylling med krydderier og kikærter

En velsmagende, krydret ret med masser af fylde fra kikærter, gulerødder og bønner.

Bemærk: Du skal bruge en gryde, der kan tåle at blive sat i ovnen. Tjek, om også låg og håndtag kan tåle ovnens varme. Alternativt kan du bruge en stegeso eller koge retten færdig på komfuret. Ovntid: Ca. 40 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Partér kyllingen i 8 stykker, og krydr dem med salt og peber. Steg kyllingestykkerne i halvdelen af olivenolien i en gryde, til de er flot brunede på alle sider. Tag dem op af gryden, og læg dem til side. Kassér olien.
Pil og hak løg og hvidløg fint, og steg dem i resten af olien i gryden, til de er klare og let gennemsigtige.
Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver på skrå. Vend gulerødder, paprika, kardemommekapsler, kanelstænger og spidskommen med løg og hvidløg i gryden.
Tænd ovnen på 200°. Hæld risene i gryden, og lad det hele stege i et par minutter under omrøring. Skyl og nip bønnerne, og vend dem i gryden. Hæld væden fra kikærterne, skyl dem i koldt vand i en sigte, og afdryp. Vend kikærterne i gryden.
Læg kyllingestykkerne oven på risene med skindsiden opad. Hæld kogende bouillon over, læg låg på, og sæt gryden i ovnen i ca. 40 minutter, til væden er absorberet, og risene er kogt møre.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft