Omelet med bacon, ost og grøntsager

Denne omelet med bacon passer præcis til én person – en perfekt frokost.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær bacon i små tern, og steg dem gyldne og sprøde på en varm, tør pande. Læg den stegte bacon på en tallerken. Rens porren, og skær den i skiver. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker.
Dryp lidt olie på panden, og steg porre og svampe, til svampene er gyldenbrune og dufter. Tilsæt halverede cherrytomater sammen med den stegte bacon. Krydr med finthakket chili, salt, peber og grofthakket rosmarin.
Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med mælk, salt og peber – brug et piskeris. Skær osten i små tern, og rør dem i æggemassen.
Varm smør og olivenolie op på en non stick-pande (eller en anden pande, som du har erfaring med giver godt slip på det stegte),og hæld æggemassen på panden. Skru ned til middelhøj varme, læg et låg på panden, og lad omeletten simre i ca. 2 minutter.
Tag låget af, og tjek, om æggemassen lige akkurat er blevet fast på overfladen. Hvis ikke, skal den stege lidt længere. Ryst omeletten løs af panden – måske er det nødvendigt at løsne den med en palet.
Læg det stegte fyld i en bred stribe på midten af omeletten, så det ligger i samme retning som pandens håndtag.
Lad omeletten glide ned på tallerkenen, idet du samtidig lige tipper den øverste del af omeletten ind over fyldet, så den lukkes til en smuk, halvmåneformet omelet.
Servér omeletten med det samme, evt. med en skål grøn salat som tilbehør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek