Ølkage med hvidtøl og masser af krydderier

En helt særlig klassiker, der hører til på julekagebordet. Ølkagen skal helst serveres lun og med et tykt lag iskoldt smør. Uhm!

Ingredienser

Udstyr

en rugbrødsform, 1 liter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Sigt mel, natron og krydderier sammen i en skål. Rør sukker og øl i.
Hæld dejen i en smurt rugbrødsform, og bag kagen i ovnen i 50-55 minutter.
Lad den køle af, og servér med koldt smør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 14. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth