Øl-braiseret lammeskank og perlebygotto med safran

Lammeskanke er et skønt indslag på påskebordet og til de kommende forårsmiddage. Især når de braiseres i en passende øl, der kan frembringe den dejlige smag af forår. Skanken kommer fra den øverste del af lammets ben, og benet giver kraftfuld smag til kødet under tilberedningen.


Forårsfornemmelser med Carlsberg Nordic Ale 

Få det bedste frem i dine lammeskanke ved at langtidsbraisere dem i øl, så kødet bliver helt mørt og rigtig velsmagende. Her er det vigtigt at vælge den rette øl at tilberede lammeskankene i. Med Carlsberg Nordic Ale får lammeskankene de helt rette og afbalancerede forårsnoter, da øllen gør den ellers tunge ret let og frisk. Den søde og lidt mørke Ale har masser af dybde, og den kan derfor snildt hamle op med rettens fyldige smag. Derfor er den alkoholfri Nordic Ale ideel til at give lammeskankene en værdig plads på påskebordet, og gæsterne kan samtidig nyde den smagfulde alkoholfri øl til middagen. 



Bemærk: Simretid: 2-2½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Krydr lammeskankene med salt og peber, og brun dem i lidt olie i en stor stegegryde.
Pil og hak løg og hvidløg, og lad dem brune med i gryden sammen med korianderfrø, fennikelfrø og spidskommen i et par minutter. Tilsæt oregano, timian og Carlsberg Nordic Ale, og kog op. Skum af, tilsæt bouillon, og lad det hele simre i 2-2½ time under låg.
Skyl perlebyg grundigt i koldt vand i en sigte, og lad den dryppe af. Pil og hak skalotteløg fint, og steg det let i smør i en gryde ved middel varme.
Tilsæt safran og perlebyg, og varm det godt igennem. Hæld hvidvin i gryden, og lad vinen koge ind til den halve mængde.
Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og lad perlebyggen koge under omrøring i 25 minutter. Perlebyggen må aldrig koge tør. Rør friskrevet parmesan i perlebyggen, og smag til med salt og peber.
Tag kødet op af gryden. Si skyen, og hæld den tilbage i gryden. Skum fedtet fra, kog skyen lidt ind, og jævn den med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand. Kog saucen godt igennem, og smag til med salt og peber. Læg kødet tilbage i gryden. Skyl og pluk persille, og drys det over kødet i gryden.
Rens forårsløg, og damp dem hele i en gryde med lidt vand i et par minutter.
Servér de øl-braiserede lammeskanke sammen med dampede forårsløg, perlebygotto og evt. et ekstra drys parmesan.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 5. april 2019

Opskrift:Annonce

Fotograf:Annonce