Oksemørbrad med svampesauce

Oksemørbrad er det ultimative stykke kød til fest- eller nytårsmenuen. Forkæl dine gæster, og servér mørbraden sammen med svampesauce og krydrede kartofler og fennikel.

Ingredienser

Sådan gør du

1Brun stegen i olie på en stor pande. Læg den på en bageplade med bagepapir, krydr med salt, peber og rosmarin, og steg den i en 180° varm ovn i 12-18 minutter.
2Lad den hvile i 10 minutter.
3Skrub kartofler, og skær dem i tynde både. Rens fennikler, og skær dem i kvarte.
4Læg kartofler og fennikler på en bageplade med bagepapir. Krydr med olie, salt, peber og rosmarin. Ovnsteg dem i ca. 30 minutter ved 200°.
5Rens svampene. Pil løget, og hak det fint.
6Steg løget lysebrunt i smør i en gryde. Tilsæt svampe og timian, og rist dem i et par minutter.
7Tilsæt bouillon og fløde, og småkog i et par minutter. Jævn evt. saucen med majsstivelse.
8Servér straks kødet med kartofler, fennikel og sauce, og drys med skyllet persille, salt og peber.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:14. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Lars Ranek