Oksemørbrad med svampesauce

Oksemørbrad er det ultimative stykke kød til fest- eller nytårsmenuen. Forkæl dine gæster, og servér mørbraden sammen med svampesauce og krydrede kartofler og fennikel.

Ingredienser

Sådan gør du

1 Brun stegen i olie på en stor pande. Læg den på en bageplade med bagepapir, krydr med salt, peber og rosmarin, og steg den i en 180° varm ovn i 12-18 minutter.
2 Lad den hvile i 10 minutter.
3 Skrub kartofler, og skær dem i tynde både. Rens fennikler, og skær dem i kvarte.
4 Læg kartofler og fennikler på en bageplade med bagepapir. Krydr med olie, salt, peber og rosmarin. Ovnsteg dem i ca. 30 minutter ved 200°.
5 Rens svampene. Pil løget, og hak det fint.
6 Steg løget lysebrunt i smør i en gryde. Tilsæt svampe og timian, og rist dem i et par minutter.
7 Tilsæt bouillon og fløde, og småkog i et par minutter. Jævn evt. saucen med majsstivelse.
8 Servér straks kødet med kartofler, fennikel og sauce, og drys med skyllet persille, salt og peber.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 14. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Lars Ranek