Oksemørbrad med kartoffelmos og svampesauce

Oksemørbrad med kantarelsauce, kartoffelmos og syltede rødløg er en klassisk hovedret med de allerbedste ingredienser, der tilsammen udgør den perfekte gæstemad, fx til nytår.

Ingredienser

Sådan gør du

Brun mørbraden på alle sider i olie på en pande. Læg mørbraden på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt og peber.
Steg den færdig i ovnen ved 175° i 12-18 minutter, alt efter hvor rød du ønsker den. Lad den hvile i 10 minutter.
Rens kantarellerne med en urtekniv og en lille børste. Pil løget, og hak det. Smelt smørret i en gryde, og steg løgene, til de er lysebrune. Tilsæt kantareller og timian, og steg i et par minutter.
Tag et par stykker fra til pynt. Tilsæt bouillon og fløde, og lad det simre i 2-3 minutter. Jævn evt. saucen med lidt majsstivelse rørt ud i en smule vand.
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern. Kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra.
Smelt smørret i en lille gryde, til det er brunt. Mos kartoflerne med mælk og brunet smør. Smag til med salt og peber.
Pil løgene, og skær dem i både. Varm olie op i en lille gryde, og steg løgene i 4 minutter.
Hæld eddike på, og kog blandingen op. Smag til med sukker, salt og peber.
Skær oksemørbraden i 5 cm tykke skiver, og anret dem med lidt syltede rødløg ovenpå, kartoffelmos og kantarelsauce. Pynt med ristede kantareller og ærteskud, og krydr med salt og peber.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 16. december 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth