Oksemørbrad med kartoffel-selleri-gratin

Skøn oksemørbrad serveret med kartoffel-selleri-gratin, en anderledes løgkompot med champagne og sagobobler – en imponerende middag, dine gæster vil elske.

Bemærk: Trækketid, sagoperler: 2 timer. Bagetid, gratin: 35 minutter.

Ingredienser

Udstyr

fire ovnfaste forme til kartoffel-selleri-gratin

Sådan gør du

Læg sagoperler i en stor skål, og hæld kogende vand over. Pisk det godt sammen, og lad perlerne trække i 2 timer. Skyl dem godt, og afdryp i en sigte.
Kog eddiken op, hæld den over de udblødte perler i en skål, og lad dem køle helt af. Lad dem igen dryppe af i en sigte, og opbevar dem på køl, til de skal bruges.
Tænd ovnen på 185 grader. Skræl knoldselleri og bagekartofler, og riv dem i fine strimler på et mandolinjern (eller riv dem groft på et almindeligt rivejern). Vrid kartoflerne hårdt i et rent viskestykke, så væden løber fra. Hak timian fint, og bland det med sennep og fløde. Vend det godt sammen med de revne kartofler og selleri, og krydr blandingen med salt og peber.
Fordel kartoffel-selleri-blandingen i fire små, ovnfaste forme eller fad smurt med lidt smør, og drys med revet ost. Bages i ovnen i cirka 35 minutter, til toppen er gylden.
Brun oksemørbraden på alle sider i olivenolie på en pande. Krydr med salt og peber, og steg den færdig i ovnen ved 185º i 15-20 minutter. Lad hvile i 10 minutter.
Pil rødløget, snit det fint, og skyl det i koldt vand for at fjerne den skarpe smag. Lad rødløget dryppe af i en sigte.
Skyl æblet, skræl pastinakkerne, og skær dem i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern – pastinakkerne skal skæres på den lange led. Bland løg med æble, pastinak, champagne, olivenolie, salt og peber.
Bring fond og vand i kog. Tilsæt smør skåret i små tern, og pisk godt. Smag til med salt.
Skær oksemørbraden i skiver, og anret dem på varme tallerkener med løgkompot, skysauce, kartoffel-selleri-gratin og sagobobler.

Tip!

Sagoboblerne er et lille, raffineret indslag i retten. Lav dem evt. et par dage i forvejen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth