Oksemørbrad med jordskokpuré og rødvinssauce

Som hovedret er oksemørbrad altid lækkert. I denne opskrift skal den først brunes på panden for så at blive stegt færdig i ovnen.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skræl bagekartoflerne, og skær kanterne af på alle sider, så du får en stor, aflang firkant med helt lige kanter ud af hver kartoffel.
Vend kartoflerne med olie, læg dem i et ovnfad, og krydr med salt, peber og friskhakket timian. Læg en lille smørklat på hver kartoffel, og bag dem i ovnen i ca. 45 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Afpuds mørbraden for fedt og sener, og krydr den med salt og peber. Brun den i olie og smør på en pande ved høj varme, så kødet får stegeskorpe på alle sider. Læg mørbraden i et ovnfast fad, og steg den færdig i ovnen i ca. 20 minutter (samtidig med kartoflerne),til den har en centrumtemperatur på 50-55°. Tag kødet ud, og lad det hvile i 10 minutter før udskæring.
Skrub jordskokker, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i en gryde med usaltet vand i 20 minutter. Hæld vandet fra, og tilsæt smør og fløde. Mos først jordskokkerne med en gaffel, og blend dem herefter til en ensartet puré med en stavblender. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Pil og hak løget fint. Steg det i smør i en gryde i<br /> 1-2 minutter, til det er klart. Tilsæt fond, vand, balsamico og sukker, og lad saucen koge ved middel varme i<br /> 10 minutter. Pisk mel sammen med lidt koldt vand i en kop, og pisk meljævningen i saucen lidt ad gangen, til saucen tykner. Smag til med balsamico, salt og peber.
Rens svampene, og steg dem i smør på en pande i ca. 5 minutter ved høj varme, til de er gyldne. Krydr med lidt salt.
Skær stokken af kålen, og skær resten i brede strimler. Skyl og tør kålstrimlerne, og vend dem med olie. Steg dem sprøde på en pande ved høj varme. Drys med salt.
Skær oksemørbraden i skiver. Anret en skefuld jordskokpuré på hver tallerken sammen med en kartoffelfondant og skiver af kødet. Top med svampe og kålchips, og servér med rødvinssauce.

Tip!

Ingen rødvinsfond? Så brug en anden flydende fond, og smag til med rødvin.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 28. februar 2019

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft